Terug

Volg Hart van Nederland

Remko Pasveer mag op 38-jarige leeftijd opeens dromen van WK: 'Hij verdient het gewoon'

Remko Pasveer mag op 38-jarige leeftijd opeens dromen van WK: 'Hij verdient het gewoon'

Voetbal

19 sep 2022, 21:03

Remko Pasveer is 38 jaar oud, zelfs voor een keeper is dat een pensioengerechtigde leeftijd. Maar de Twentenaar is bezig aan de sterkste fase in zijn loopbaan. Hij vocht zichzelf naar een basisplaats bij Ajax en doet het daar zo goed, dat ook bondscoach Louis van Gaal niet meer om hem heen kan. Hij mag zich dan ook voor het eerst melden bij Oranje. Vader Eddie is apetrots.

De laatbloeier heeft zijn talent niet van een vreemde. Eddie is inmiddels 66 jaar, maar in de jaren '70 en '80 keepte hij in het betaald voetbal bij FC Twente en De Graafschap. Zoon Remko zette zijn eerste stappen op het voetbalveld ooit als spits. Maar uiteindelijk besloot hij toch te willen keepen, net als zijn vader Eddie Pasveer.

Die is uiteraard "geweldig trots" dat zijn zoon is uitgekozen. "En we zijn niet alleen blij, we vinden ook dat hij het verdient. De manier waarop hij aan het keepen is, is geweldig!" Ook Jan Bijvank, de voorzitter van de sportclub in Enschede waar Pasveer begon met voetballen, is blij. "Ik geniet van de elementen die ik zie tijdens het spelen. Hij verdient het gewoon. Als je ziet wat hij ervoor gedaan heeft en er nu nog voor doet... Dat is gewoon heel bijzonder."

Ticket naar Qatar

"Keeper zijn is een bijzondere functie in een elftal. Daarom zijn ze ook geselecteerd. Nu zijn ze hier en krijgen ze te maken met de visie van de bondscoach", zei Van Gaal maandag op de persconferentie. "Ik kijk hoe zo'n speler zich beweegt en gedraagt. Het gaat ook om gedrag. Als je naar een WK gaat, zit je vier weken op elkaars lip. Dan moet je ook een bepaalde persoonlijkheid hebben. Ik zoek spelers die dat met elkaar kunnen dragen."

Of Pasveer echt een ticket naar Qatar mag boeken, blijft nog even de vraag. In ieder geval krijgt hij komende interlandperiode samen met Jasper Cillessen, Mark Flekken en Andries Noppert de voorkeur boven bijvoorbeeld Justin Bijlow van Feyenoord. De routinier zal ook hopen op speelminuten tijdens de interlands met Polen en België, de laatste wedstrijden in de groepsfase van de Nations League. Pasveers' achterban heeft goede hoop. "Het hangt ervan af wat Van Gaal van plan is, wat zijn visie is, maar ik denk dat hij een redelijke kans heeft", zegt Jan.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.