Terug

Volg Hart van Nederland

Verdachten opgepakt voor diamantroof van 43 miljoen

Verdachten opgepakt voor diamantroof van 43 miljoen

112

21 jan 2017, 12:06

Zeven verdachten  zijn vrijdag en zaterdag aangehouden in verband met betrokkenheid bij de diamantroof van ruim 43 miljoen dollar op Schiphol in februari 2005 en witwassen. De aanhoudingen hebben plaatsgevonden in Amsterdam en het Spaanse Valencia. De verdachten zijn vijf mannen en twee vrouwen, allen met de Nederlandse nationaliteit. Op 25 februari 2005 werd op het afgesloten, beveiligde deel van de luchthaven Schiphol een gewapende overval gepleegd. Onder dreiging met geweld werd een waardetransportauto met daarin de diamanten gestolen. De waarde van de totale zending bedroeg ruim 72 miljoen dollar. Er is direct na de roof een groot deel terug gevonden in een vluchtauto. Het restant dat nog steeds vermist is, heeft een waarde van ruim 43 miljoen dollar. Naar aanleiding van nieuwe informatie heeft het team zware criminaliteit van de Marechaussee gedurende langere tijd intensief onderzoek gedaan naar de mogelijke daders en dit heeft geleid tot de aanhoudingen. Meerdere arrestaties worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.