Terug

Volg Hart van Nederland

Nieuw hoofdstuk in ontvoeringszaak Insiya: vader laat van zich horen

Nieuw hoofdstuk in ontvoeringszaak Insiya: vader laat van zich horen

112

7 feb 2017, 17:57

Shehzad Hemani, de vader van de eind september ontvoerde peuter Insiya uit Amsterdam, is op Twitter een offensief gestart waarin hij zijn versie van het verhaal belicht, meldt AT5. Het ministerie van Buitenlandse Zaken probeert Insiya terug naar Nederland te krijgen, maar de Indiase autoriteiten lijken aan de kant van vader Shehzad te staan en maken bepaald geen aanstalten tot uitlevering. Volgens Hemani zou moeder Nadia het kind als eerste hebben ontvoerd en zou zij nu ook gesignaleerd staan bij Interpol. Peter Plasman, advocaat van Nadia, verwijst Shehzad's beweringen over dat Nadia gesignaleerd zou staan bij Interpol en dat het Nadia was die Insiya als eerste ontvoerde, naar het rijk der fabelen. "De vader heeft begin 2015, na de zogenaamde ontvoering, toestemming getekend voor het reizen van moeder en dochter", aldus Plasman. "Nadia heeft vandaag ook een mail ontvangen van de Quick Response Unit (QRU), dus de politie, dat ze niet gesignaleerd staat. Het is een kletsverhaal."

In januari besloot de rechtbank in Amsterdam dat twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering langer in de cel moeten blijven. In de zaak zijn tot nu toe vier personen aangehouden, maar het Openbaar Ministerie heeft acht verdachten op het oog, waaronder Hemani. De zaak tegen een derde aangehouden verdachte werd ingetrokken en de vierde verdachte, een vrouw, mocht het proces in vrijheid afwachten.

Hel

Nadia vertelde eind 2016 openhartig aan Hart van Nederland over de dag dat haar dochter werd ontvoerd, de hel waar ze sindsdien in leeft en de moeizame relatie met haar ex. “Hij is een man die niet zal accepteren dat iemand of iets tegen zijn wil ingaat. Zoals hij iets heeft bedacht, het moet echt zo gaan. Hij zal het niet tolereren dat iemand anders denkt of doet.” Bekijk het item hierboven     [gallery ids="1065160,1065142"] https://twitter.com/shehzad\_hemani/status/827099606983008256

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.