Terug

Volg Hart van Nederland

Ondernemers aan de grond na brand in Amsterdamse loods

Ondernemers aan de grond na brand in Amsterdamse loods

112

25 apr 2017, 14:12

Ze zijn alles kwijt. De jonge Amsterdamse ondernemers Remy Jansse en Hidde van der Straaten runden een decorbouwbedrijf in de loods die afgelopen zaterdag afbrandde in het Westelijk Havengebied. Alle decors van klanten en de dure machine om ze te maken zijn verloren gegaan, net als veel persoonlijke spullen die in de loods stonden opgeslagen. Remy verloor drie maanden geleden zijn vader. Hij overleed aan kanker. De spullen die hij van zijn vader kreeg, waaronder veel jeugdfoto’s, stonden toevallig in de loods, omdat hij ze nog moest uitzoeken. Dat is nu allemaal weg. Een groot verlies, bovenop de tonnen euro’s aan materiële schade die de brand veroorzaakte. Remy’s compagnon Hidde zou nu op een roze wolk moeten zitten; hij wordt binnenkort vader. In plaats daarvoor gaat zijn tijd verloren aan dingen regelen. Over een maand zouden ze een decor moeten leveren voor Pinkpop, maar die is afgebrand. Geld en spullen om een nieuwe te bouwen hebben ze niet.

Niet verzekerd

Remy en Hidde zijn niet verzekerd. Dat kan niet omdat ze het pand delen met ongeveer tien kleine bedrijfjes en de grenzen niet duidelijk aangegeven zijn. Vrienden van de jonge ondernemers kunnen het niet aanzien en zijn een crowdfundactie gestart om geld op te halen, zodat ze in ieder geval de eerste dingen kunnen regelen. Op 13 mei is er in de Amsterdamse club WesterUnie een benefietconcert voor de gedupeerde ondernemers. Bij de grote brand van zaterdag 22 april ging het pand aan de Westhavenweg in vlammen op. Afritten van de snelweg A10 werden afgesloten vanwege de grote rookwolken die vrijkwamen. Ook de pont naar Zaandam lag stil. Het pand is nog altijd niet vrijgegeven, omdat het vuur nog na smeult.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.