Terug

Volg Hart van Nederland

Onverlaten gooien vuurwerk naar oliebollenbakker Stephan

Onverlaten gooien vuurwerk naar oliebollenbakker Stephan

112

6 jan 2019, 18:06

Het zijn drukke dagen voor de Haagse oliebollenbakker Stephan te Hofstee als er 30 december ineens vuurwerk zijn kraam ingegooid wordt. Door snel te handelen ontploft het vuurwerk niet in de kraam, maar in de lucht boven de toonbank. Hij houdt er een gekneusde pols en ruim tweeduizend euro schade aan over. De politie is naarstig op zoek naar mensen die iets gezien hebben tijdens het voorval bij de oliebollenkraam naast station Den Haag HS.

Dollen

"Er kwamen twee jongens een oliebol halen met een briefje van vijftig", vertelt Stephan. "Ik vind het altijd leuk om een beetje te dollen met mijn gasten, dus vroeg de jongens of ze een rijke moeder hadden." Zonder er veel op te reageren rekende de jongens af en liepen weg. Even later kwamen ze met een oudere man terug. "Die begon gelijk met of ik hun moeder had beledigd", vertelt Stephan ontdaan. "Ik snapte niet waar het over ging." De man bleef Stephan uitdagen en uiteindelijk gooide een van de jongens een beker drinken naar binnen. "Ik zat helemaal onder, maar ze gingen daarna wel weg." Daarmee was de kous af, dacht Stephan. Maar niets was minder waar.

2000 euro schade en gekneusde pols

Rond 21.00 uur, wanneer er zo'n tien gasten voor de oliebollenkraam staan, hoort Stephan ineens kabaal. "De gasten stoven weg en ik zag iets van vuurwerk op me af komen", vertelt Stephan. "Ik dacht alleen maar: 'het moet mijn kraam uit!'" Hierop pakt Stephan zonder na te denken het vuurwerk op en gooit deze naar buiten. Boven de toonbank ontploft het. "Ik heb mijn pols gekneusd door de klap, maar gelukkig is het niet ernstig", laat Stephan weten. "Wel heb ik zo'n tweeduizend euro aan spullen weg kunnen gooien. Het is altijd super druk zo vlak voor oudjaarsdag en mijn toonbank lag vol met oliebollen. Die zijn door het kruit waardeloos geworden. Ook moest ik al mijn frituurvet verschonen en dan ben je al gauw weer twee uur verder, op die manier loop je ook op oudjaarsdag gigantisch achter."

Getuigen

De politie heeft er inmiddels een persbericht uitgedaan en is naarstig op zoek naar getuigen die het voorval hebben zien gebeuren. Stephan: "Er zijn wel camerabeelden, maar het was donker dus op die beelden is niet veel te zien."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.