Terug

Volg Hart van Nederland

Jeugdrechtadvocaat: 'Actie zoon Halsema klinkt als een echt puberding'

Jeugdrechtadvocaat: 'Actie zoon Halsema klinkt als een echt puberding'

112

14 aug 2019, 20:16

"Hij verdient geen extra publieke straf, alleen omdat hij mijn zoon is", met die woorden besloot burgemeester Femke Halsema haar brief aan Amsterdammers deze ochtend. Nederlanders lijken hier anders over te denken, zo blijkt uit ons dagelijkse onderzoek Wat vindt Nederland. 78 procent van de Nederlanders vindt dat het logisch is dat de het nieuws over de zoon van de burgemeester in de media komt. De zoon van Halsema werd aangehouden voor overtreding van de Wet wapens en munitie, voor het bezit van een verboden nepwapen. Halsema zei daar in haar brief het volgende over: "Mijn zoon had een (verboden) nepwapen bij zich waarmee hij selfies maakte en was met vriendjes zich aan het vervelen en aan het klieren." Ondanks dat veel Nederlanders vinden dat het logisch is dat het nieuws naar buiten is gekomen, vindt een groot deel wel dat de jongen recht heeft op zijn privacy.  Zo'n 64 procent van de Nederlanders vindt dat. 36 procent vindt dat dat recht op privacy niet geldt omdat zijn moeder nou eenmaal een bekende Nederlander is.

Puberding

Cindy Koole, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Jeugdrecht Advocaten, is duidelijk over de publicatie. "Wettelijk is het zo dat geen enkel kind hiermee in de media moet komen. Zeker niet onder de 18. De pech voor dat jochie is dat zijn moeder bekend is. In principe moeten kinderen gewoon kunnen opgroeien en fouten maken. Het klinkt als een echt puberding." Koole zou als zij zelf de advocaat van de jongen was aan de rechter vragen om rekening te houden met de media-aandacht. "Omdat hij eigenlijk al publiekelijk gestraft is. Maar ik wil benadrukken dat ik de jongen en het dossier natuurlijk niet ken." De jeugdrechtadvocaat schrok van de reacties van mensen onder het artikel van De Telegraaf. "Mensen reageren zonder het dossier en die jongen te kennen. Het verbaasde mij niet omdat mensen vanuit hun onderbuik reageren. Maar blijft wel teleurstellend."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.