Terug

Volg Hart van Nederland

Rotterdamse basisscholen willen zich wapenen tegen drugscriminaliteit

Rotterdamse basisscholen willen zich wapenen tegen drugscriminaliteit

112

6 juni 2023, 08:20

Kwetsbare basisschoolkinderen uit de Rotterdamse wijk Delfshaven lopen steeds vaker het risico om af te glijden richting de georganiseerde misdaad. Dat signaleren basisscholen en verschillende organisaties. Om die reden hebben de scholen uit de Rotterdamse wijk en een aantal organisaties gezamenlijk burgemeester Ahmed Aboutaleb om hulp gevraagd.

In een brief vragen ze de burgervader om meer geld voor het project Team Toekomst. Het project moet tegengaan dat kinderen worden geronseld voor de drugscriminaliteit. Volgens de scholen en hulporganisaties worden de jonge kinderen geconfronteerd met armoede en veel criminaliteit in de stad, zoals de recente aanslagen met explosies op verschillende panden in de Maasstad.

In de nacht van maandag op dinsdag was er nog een explosie te horen in Rotterdam-Zuid. In de Eric Kropstraat was een luide knal te horen. Het explosief heeft een gat geslagen in de toegangsdeur van een portiekflat:

Rotterdamse basisscholen willen zich wapenen tegen drugscriminaliteit
0:53
Rotterdamse basisscholen willen zich wapenen tegen drugscriminaliteit

In de brief benadrukken directeuren van scholen en organisaties dat georganiseerde misdaad tegengehouden moet worden. "De kracht van georganiseerde misdaad heeft tegenkracht nodig", aldus de briefschrijvers, die zich nu rechtstreeks richten tot Aboutaleb. Een grote groep kinderen, die nog tijd heeft om een andere levensrichting te kiezen, dreigt vergeten te worden.

Team Toekomst

Het Team Toekomst is een beproefde aanpak overgenomen vanuit Engeland. Het ondersteunt twee jaar lang de meest kwetsbare basisschoolkinderen uit de middenbouw van de basisschool met sporten en hun talentontwikkeling en helpt het gezin met problemen op andere leefgebieden.

Op dit moment worden er al projecten van Team Toekomst uitgevoerd op elf van de 24 scholen in Delfshaven, wat 400.000 euro kost. Maar er is dringend behoefte aan uitbreiding, zodat meer scholen in de wijk projecten tegen misdaad kunnen implementeren.

Elkaar op het rechte pad houden

Mirjam van Rijn, is zelf moeder en begon drie jaar geleden het project Team Toekomst. Zij ziet dat sport en positieve ondersteuning tijdens het project een positief effect kunnen hebben op kwetsbare buurtkinderen. "We praten met de kinderen en hun ouders, bieden sportactiviteiten zoals hockey of voetbal aan, zodat de kinderen sterker worden en weerbaarder zijn tegen ronselaars."

In het project komen de kinderen in aanraking met andere lotgenoten. Het is de bedoeling dat de kinderen nieuwe vrienden maken en zij elkaar op het rechte pad houden.

Beeld: Video Duivestein

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.