Eten
4 apr 2025, 19:39
Zeg je Lage Vuursche, dan zeg je pannenkoeken. Met 5 pannenkoekenrestaurants in één dorp, mag je het gerust pannenkoekenhoofdstad van Nederland noemen. En op deze Nationale Pannenkoekendag moet je juist daarheen, dacht Hart van Nederland.
Dat Nederland graag pannenkoeken eet, wordt bevestigd door ons panel. Uit cijfers van het Hart van Nederland-panel blijkt dat 95 procent van de Nederlanders gek is op de platte deegwaren. 5 procent houdt niet van pannenkoeken.
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.
Toch eten we de pannenkoeken het liefst thuis, en niet in een restaurant (op de Lage Vuursche). 77 procent geeft aan de pannenkoeken thuis te eten of te maken en 20 procent eet de lekkernij in een restaurant.
Maar hoe eten we ze dan? Natuurlijk gaan de meeste mensen voor stroop (49 procent) en spek (43 procent). Maar ook poedersuiker (35 procent), kaas (31 procent) en banaan (21 procent) of appel (18 procent) is populair.
De meest bijzondere toppings die uit ons panel kwamen? Satésaus met uitjes en wortelschijfjes, garnalen en asperges, goulash, zalm en droge worst.
Aanmelden voor het Hart van Nederland-panel kan via deze link of klik op de knop hieronder. Bent u al lid en zijn uw gegevens gewijzigd? Dan kunt u dat via deze link aangeven.
Meld je aan
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.