Terug

Volg Hart van Nederland

'Zo was mijn moeder helemaal niet. Dit doet zeer'

'Zo was mijn moeder helemaal niet. Dit doet zeer'

nieuws

21 mrt 2017, 20:33

Het is een nachtmerrie voor Jan Brasser: een lelijk bewerkte foto van zijn overleden moeder gaat op internet rond als verjaardagsfoto. Op de foto is Coba te zien met rolfluitje in haar mond geplakt en de tekst ‘Hefieleseteerd’ (gefeliciteerd) eroverheen. “Het doet me heel veel. Ik vind het heel erg dat mijn moeder zo over het internet gaat. Straks belandt de foto nog in de kiosk als verjaardagskaart”, zegt de aangeslagen Jan. De foto is ongeveer 15 jaar geleden gemaakt in het bejaardentehuis waar Coba verbleef. De fotograaf heeft de foto nooit op deze manier verspreid, zo is inmiddels bekend. “Ik baal hier ontzettend van”, zo laat Dennis Wisse weten. “De foto was vrij te downloaden vanaf de beeldbank van de provincie. Wie de foto heeft bewerkt is vrijwel zeker niet te achterhalen.” Jan komt de foto tegen als een goede kennis van hem op Facebook wordt gefeliciteerd door haar dochter. Daar staat het gewraakte plaatje bij. Zowel de kennis als haar dochter weten op dat moment niet dat het om de moeder van Jan gaat. “Toen zag ik de foto. Het plaatje blijkt dus al langer te circuleren. Dat doet zeer, vooral omdat mijn moeder helemaal niet zo was. Ze had het verschrikkelijk gevonden.” Hij wil daarom een oproep doen aan iedereen die de foto tegenkomt: plaats ‘m niet. Om aan te geven om welke foto het precies gaat, mag Hart van Nederland de foto laten zien. Vanavond in Hart van Nederland een reportage met Jan.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.