Terug

Volg Hart van Nederland

Robot en zorg gaan goed samen in Schiedams ziekenhuis

nieuws

12 apr 2018, 23:01

De toekomst is soms niet morgen, maar vandaag. Wie de komende weken in het Schiedamse Franciscus Vlietland Ziekenhuis komt te liggen, zou zo maar zorgrobot Pepper aan het bed kunnen krijgen. De sociale robot komt samen met de verpleegkundige en stelt een aantal standaardvragen. Twee weken lang test het ziekenhuis de robot, om te kijken of en hoe het werkt. Voordat de robot er was, stonden veel mensen er wat sceptisch tegenover maar volgens het ziekenhuis is de toekomst nu eenmaal niet tegen te houden. En de eerste reacties zijn positief, zowel van personeel als van patiënten.

Twee weken

Het experiment dat twee weken duurt, is een samenwerking van het ziekenhuis, de Erasmus Universiteit en de TU Delft. Er wordt vooral getest welke taken de robot kan overnemen van verpleegkundigen, zodat die meer tijd heeft voor de directe zorg aan het bed. Het is overigens niet de eerste keer dat Pepper wordt ingezet in een ziekenhuis. In twee ziekenhuizen in België deed de sociale robot al wat ervaring op. Daar werd Pepper ingezet om gasten te ontvangen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.