Terug

Volg Hart van Nederland

Youness (33) heeft cystenieren en zoekt donor

nieuws

3 mrt 2019, 23:00

1 op de 2.500 Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met nierfalen door cystenieren. Sommigen al vanaf de geboorte, maar velen pas later. Het is vrijwel altijd erfelijk. Er komen dan holtes in je nieren die zich vullen met vocht. Ze beginnen als kleine plekjes, maar kunnen uitgroeien tot pingpongballen en zitten je nieren dwars. Youness van Bruggen (33) werkt op de administratieafdeling van PostNL, is een van hen en hij doet donderdag een oproep op FB. "Ik ben heel nuchter, ik heb al mijn vrienden en familie gevraagd, maar niemand heeft bloedgroep O. Daar lukt het dus niet. Ik wil niet afwachten en zag dat anderen het ook was gelukt via FB, dus waarom niet." Youness’ vader en zus hebben ook cystenieren, zijn vader overleed pas geleden. "Ik heb gezien wat het doet, ik ben nu nog fit en wil dat ook blijven, daarom doe ik dit."

Teleurgesteld

De Nierstichting snapt heel goed dat mensen zoals Youness donoren zoeken, ook via social media, maar wil toch eigenlijk aanraden om het via de reguliere weg te doen. “Vaak zien we dat mensen erg teleurgesteld raken als mensen zich hebben aangemeld uit emotie, maar zich uiteindelijk terugtrekken. Dit heeft dus een schaduwzijde." https://www.facebook.com/youness.vanbruggen.33

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.