Terug

Volg Hart van Nederland

Oudste man in Benelux blaast 109 kaarsjes uit

nieuws

27 juli 2019, 22:48

Eelke Bakker uit het Friese Dokkum mag op zondag 28 juli 109 kaarsjes uitblazen. Daarmee kan Bakker zich alweer ruim een jaar de oudste nog levende man van de Benelux noemen. Reden voor een feestje dus, dat hij het liefst viert met zijn familie om zich heen. Het feest werd gevierd bij zijn zoon in schoondochter in Damwoude. Ook van de partij: de burgemeester. Eelke is sinds 31 mei 2017 de oudste nog levende man van Nederland en sinds 4 augustus 2018 de oudste Fries ooit. Bakker is sinds het overlijden van de 108-jarige in België wonende priester Jacques Clemens - die zijn Nederlandse nationaliteit had behouden - sinds 7 maart 2018 ook nog de oudste man van de Benelux.

Gouden tips

Met zijn vrouw Bauktje, die in 2007 op 92-jarige leeftijd stierf, kreeg hij drie zonen en een dochter. Helaas is één van zijn zoons in 2010 overleden. Eelke heeft 11 kleinkinderen, 13 achterkleinkinderen en 4 achterachterkleinkinderen, met een 14e achterkleinkind én een 5e achterkleinkind op komst. Eelke is nog altijd gezond en woont zelfstandig. Zijn gouden tips: elke dag genieten van de kleine dingen en lekker eten bij zijn familie. Ook vindt hij het heerlijk om (achter)kleinkinderen te laten gieren van het lachen met zijn grappige rijmpjes van vroeger.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.