Terug

Volg Hart van Nederland

Tygo (10) zamelt 8000 knuffels in voor heuse 'Teddy Toss' in Geleen

nieuws

29 dec 2019, 21:21

En bijzonder gezicht: duizenden knuffels die het ijs op vliegen tijdens een Teddy Toss. Het gebeurde zondagavond tijdens een ijshockeywedstrijd van de Microz Eaters Limburg in Geleen. De tienjarige Tygo uit Maarheeze heeft de afgelopen maanden ruim 8000 knuffels ingezameld voor deze Teddy Toss, de naam van een gebruik dat overgewaaid is uit Amerika en Canada. Na een doelpunt van de Microz Eaters worden de knuffels op het ijs gegooid en later verkocht voor het goede doel.

Duizenden knuffels voor het goede doel

Tygo heeft maanden naar dit moment toegeleefd. De knuffels lagen de afgelopen maanden gewoon op zolder. Toen de jongen voor de eerste keer een Teddy Toss zag was hij verkocht. Ook vorig jaar deed Tygo het: toen werden er 1401 knuffels op het ijs gegooid. Dat kan beter, moet Tygo gedacht hebben. Zondagmorgen laadde de jongen met zijn vader 7219 knuffels in, goed voor twee auto's, een busje en een aanhanger vol. Eerst maakt Tygo met zijn vader nog even een tussenstop in Someren, waar de laatste knuffels worden opgehaald. Even is er twijfel of de knuffels er nog wel allemaal bij kunnen, maar het past. Op naar Geleen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.