Terug

Volg Hart van Nederland

Oliebollenkoningin Melissa krijgt wéér 'Michelinster voor bakkers'

nieuws

11 dec 2023, 18:59

De oliebollen van Melissa Bosvelt uit Huissen zijn dit jaar voor de vierde keer op rij beoordeeld met 'goud' door het Nederlandse Bakkerij Centrum. De beoordeling is te vergelijken met een Michelinster voor restaurants. "Ik wil gewoon de beste zijn en de lekkerste oliebollen verkopen", zegt Melissa tegen Hart van Nederland.

Om de prijs in de wacht te slepen, moeten de oliebollen op heel wat punten perfect zijn. Zo wordt er volgens keurmeester Henri Elders gekeken naar de kleur, de vorm en moet de bol egaal zijn. Ook is het belangrijk dat de vruchten niet allemaal aan de buitenkant zitten, maar ook aan de binnenkant. En misschien wel het belangrijkste: ze moeten zeker niet te vet zijn.'

Volgens Elders scoren de oliebollen van Melissa op alle punten goed. "Als ik hierin bijt, dan proef ik een goed ontwikkelde oliebol, een frisse smaak van de vruchten en dat hij gewoon heerlijk eet", constateert Elders.

Explosie

In 2016 werd de gebakskraam van Melissa verwoest door een explosie. Haar leven stond totaal op zijn kop. Nu zijn haar oliebollen voor de vierde keer beoordeeld met goud.

"Je doet het zo goed" en "Blijf vooral zo doorgaan!": het zijn dit soort woorden van klanten die haar door de tragedie heen trokken. "Dat heeft me wel motivatie gebracht om dat ook wel echt te doen, ook al was het niet gemakkelijk", zegt Melissa.

Een kick

Dat Melissa haar geld verdient met het bakken van oliebollen is niet hetgeen waar ze de meeste energie van krijgt. "Dat mensen van her en ver komen voor jouw oliebollen en dat ze in de rij staan te wachten. Dat ze jouw oliebollen willen. Dat is met geen pen te beschrijven, dat is gewoon magisch. Het geeft je een kick".

Het geheime recept

En het geheim van haar perfecte oliebollen? Dat houdt Melissa liever voor zichzelf. "Ik heb er jarenlang aan gesleuteld, dat kan ik je toch niet vertellen?". Een tip heeft ze wel: "Gewoon je allerbeste beslag maken." Dat klinkt natuurlijk makkelijker dan het is. "Je moet op je gevoel afgaan en door dat jarenlang te doen en op te schrijven wat je hebt gedaan, dan komt het goede recept er op een gegeven moment uit".

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.