Terug

Volg Hart van Nederland

Slakken eten wordt steeds populairder: 'Het is echt een smaakbommetje'

Het beste van Hart

21 mei 2024, 18:58

Het liefst wil je ze niet in je tuin hebben, maar op je bord hebben steeds meer mensen er minder moeite mee: slakken. Het eten van deze slijmerige delicatesse wordt steeds populairder. Dat is goed nieuws voor kwekers, want er zijn én geen bestrijdingsmiddelen nodig en de stikstofregels zijn niet van toepassing. Liggen er in de toekomst bij iedereen slakken op het bord?

Bij het restaurant van Hanneke Schouten staan slakken elke dag op het menu. "Slakken lopen bij mij als een trein, ze lopen echt altijd goed", vertelt de eigenaar van restaurant Bouchon du Centre. Volgens Schouten ligt dat aan het feit dat slakken "eiwitrijk zijn, maar ook een klein smaakbommetje".

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Escargotskwekerij ´t Slakkenhuys denkt dat de toename van populariteit ook te maken heeft met een ander aspect. "Wij ervaren dat mensen op zoek zijn naar eerlijke producten die minder milieubelastend zijn. Het gebruik van geen bestrijdingsmiddelen, dat spreekt mensen aan. Ook lokaal en duurzaam produceren", legt eigenaar Wim Kessels uit.

95 procent is om

Ook speelt het ook mee dat meer mensen naar bistro's gaan, die vaak georiënteerd zijn op de Franse keuken, denkt Kessels. En als mensen eenmaal slakken hebben gegeten, willen ze niet meer anders, zegt hij: "Alle mensen zijn blij als ze hier zijn geweest en slak hebben geproefd. Na een bezoek blijft 95 procent slak eten, dat is het leuke."

Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.