panel
11 juni 2023, 21:23
Het is snikheet, dus steken veel Nederlanders de barbecue aan. Dat is ook goed te merken bij de slagers, waar de bestellingen binnenstromen en de vleespakketten als warme broodjes over de toonbank gaan.
Uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel blijkt dat 81 procent van de Nederlanders uitkijkt naar barbecueën, maar lang niet iedereen doet dat ook dit weekend. Van de representatieve steekproef van 3.270 mensen zegt 26 procent dat ze met dit tropische weer de grill hebben aangestoken, en nog eens 22 procent wil dat misschien ook nog wel de komende dagen doen.
In deze hitte in de keuken staan, dat is voor veel mensen dit weekend geen optie. Bij slagerij Putman staat de telefoon al enkele dagen roodgloeiend, zo is te zien in bovenstaande video. Maar hoe bereid je nu het beste barbecuevlees? Slager Pepijn geeft tips:
Wat is dan het favoriete vlees dat mensen op de barbecue doen? De ranglijst van 2023 kunnen we als volgt opmaken, zo blijkt uit het onderzoek:
Wat doet Nederland in 2023 het liefst op de barbecue?
Hamburger (41%)
Kip (35%)
Saté (35%)
Speklapjes (31%)
Biefstuk/steak (30%)
Worst (22%)
Gemengde spiesjes (19%)
Garnalen/gamba's (16%)
Vis (12%)
Karbonade (8%)
Spare-ribs (3%)
Lamsvlees (1%)
Frikandel (1%)
We vroegen mensen hun top-3 aan te geven, waardoor het totaal hoger ligt dan 100 procent.
Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.
Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.