Terug

Volg Hart van Nederland

Zit jij veel tijdens je werk? Dan wil de overheid dat je meer gaat bewegen

Milieu en Gezondheid

5 apr 2022, 08:15

Nederlanders zijn Europees kampioen zitten en daar wil de overheid verandering in brenden. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid begint daarom een campagne die ervoor moet zorgen dat we tijdens het werk vaker opstaan om te bewegen.

Het doel van de zogeheten Nationale Beweegminuut is om 'beeldschermwerkers' iedere werkdag stipt om 11.00 uur één minuut te laten bewegen. "Het bewegen begint bij één minuut en het is de bedoeling dat het meer minuten worden", roept het ministerie alle zittende Nederlanders op.

Willie Wartaal en Olga Commandeur

Nederland is volgens het ministerie Europees kampioen zitten: in geen enkel ander land zit zo'n groot gedeelte van de bevolking (32 procent) meer dan 8,5 uur per dag. Door te veel en te lang zitten is de kans groter op ziektes en zelfs op vroegtijdig overlijden. Ook hebben zitters een verhoogde kans op klachten aan nek, schouders en armen.

Het ministerie heeft rapper Willie Wartaal gestrikt als ambassadeur voor de Nationale Beweegminuut. Wartaal, die bekend is van De Jeugd van Tegenwoordig, heeft voor de campagne een gelijknamig lied geschreven en maakte. Voor het nummer heeft hij samen met Nederland in Beweging-gezicht Olga Commandeur een videoclip gemaakt.

Foto via Pexels

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.