Terug

Volg Hart van Nederland

Gorillaverzorger Frans na veertig jaar met pensioen

Gorillaverzorger Frans na veertig jaar met pensioen

Dieren

18 okt 2017, 18:28

[gallery ids="1089760,1089759,1089758"] Veertig jaar lang werkte Frans Keizer tussen de gorilla's en nu moet hij afscheid nemen van zijn geliefde dieren. De gorillaverzorger van de Apenheul in Apeldoorn gaat binnenkort namelijk met pensioen. Frans zag de eerste gorilla's in het park opgroeien en samen een stabiele groep vormen. Hij begon zijn loopbaan in de Apenheul een paar jaar nadat Wim Mager het park in 1971 oprichtte en ging al snel aan de slag als gorillaverzorger. En dat is hij tot op de dag van vandaag nog steeds. In die tijd heeft Frans een schat aan kennis en ervaring opgebouwd over het bijzondere apensoort. Hij was erbij toen de dierverzorgers in de beginjaren van Apenheul nog bij de gorilla’s op het eiland mochten komen en kon hij met eigen ogen zien hoe zilverrug Bongo de onbetwiste gorillaleider van de groep werd. Ook was hij erbij toen Bongo overleed en toen huidig leider Jambo in de groep werd geïntroduceerd.

Gorillababyboom

Maar ook maakte hij de gorillababyboom in 2011 mee, toen er maar liefst vijf gorilla's in een jaar werden geboren, een heus wereldrecord! Een bijzondere band had hij met gorillavrouwtje Lobo. Zij was één van de eerste gorilla's in de Apenheul en overleed twee jaar geleden. Frans zag haar opgroeien van kleuter tot een zeer ervaren moeder die hoog in de rangorde stond.

Afscheidspresentatie

Woensdag deelt Frans Keizer zijn kennis over het dier tijdens een bijzondere afscheidspresentatie. Eenieder die op dat moment in het park aanwezig is, is van harte welkom. Een uniek buitenkansje en let op: vol is vol!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.