Terug

Volg Hart van Nederland

Derde generatie orang-oetans in Apenheul

Derde generatie orang-oetans in Apenheul

Dieren

20 okt 2017, 16:01

In de Apenheul is een orang-oetan geboren. De naam van het meisje is nog niet bekend. Het apenpark in Apeldoorn telt met moeder Samboja en oma Sandy nu drie generaties orang-oetans. Sinds 1999 doet Apenheul mee aan het internationale fokprogramma voor orang-oetans in dierentuinen. Zelf heeft het park, inclusief het jong, elf van deze dieren. In het wild (op de Indonesische eilanden Borneo en Sumatra) worden orang-oetans met uitsterven bedreigd door boskap voor onder meer palmolieplantages. Bezoekers kunnen de pasgeboren aap al bekijken. Maar het kan zijn dat haar moeder haar dicht bij zich heeft, waardoor de kleine niet altijd even goed zichtbaar is. De Apenheul is open tot en met 5 november. Daarna sluit het park tot halverwege april voor de winterperiode.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.