Terug

Volg Hart van Nederland

3000 euro opgehaald voor dierenartskosten roze gespoten kater Lex: 'Het gaat iets beter'

3000 euro opgehaald voor dierenartskosten roze gespoten kater Lex: 'Het gaat iets beter'

Dieren

10 juni 2023, 14:29

Duizenden euro's zijn opgehaald voor de dierenartskosten van kat Lex, die donderdag helemaal roze gespoten thuis kwam. Shira en haar stiefmoeder, het baasje van Lex, hadden een crowdfundingsactie opgezet, waarmee binnen uren al 3000 euro werd opgehaald.

"Wow, wat een donaties, we zijn jullie super dankbaar voor alle donatie en alle steun die we krijgen. De donaties zijn voor nu ook wel klaar! Heel erg bedankt voor al jullie steun!", deelt Shira op Facebook. Ze heeft de actie gesloten.

Shira was donderdag bij haar stiefmoeder, het baasje van Lex, toen het diertje verzwakt kwam binnenlopen. De normaal zwartwitte kater was helemaal ondergespoten met roze verf.

Om het nog erger te maken waren ook de snorharen van de kat afgeknipt. De dierenarts heeft hem onder narcose schoongemaakt. Daarna moest hij aan het infuus.

Ook in Lelystad zou een kattenhater actief zijn. In korte tijd zijn daar twintig katten verdronken:

Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken
2:02
Een mysterie in Lelystad: zeventien katten verdronken

Kat Lex is nu weer helemaal schoon maar hij is nog steeds niet helemaal zichzelf. "Lex is lekker thuis, en probeert weer zichzelf te worden.. Dat gaat denk ik wel even duren, omdat er zoveel giftige stoffen in het spul zitten."

Shira gaat aangifte doen van dierenmishandeling.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.