Terug

Volg Hart van Nederland

Een opblaaszwembad in je tuin? Dit zijn the do's en don'ts

Een opblaaszwembad in je tuin? Dit zijn the do's en don'ts

Ontspanning

23 juni 2023, 19:38

Er is niets zo lekker als tijdens een hete zomerdag een frisse duik te nemen in je eigen zwembad. Tegenwoordig is dat niet alleen maar weggelegd voor the rich and famous, want een opblaaszwembad is zo gekocht en opgezet. Toch zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden tijdens het opzetten van je opblaaszwembadje. Lees hieronder hoe jij je tuin omtovert tot een heuse privé-badplaats!

Als je een opzetzwembad hebt is het belangrijk hem goed schoon te houden. In een normaal zwembad met pomp gaat al snel dan 10.000 liter water. Ter vergelijking: 10 minuten douchen kost maar 60 liter water. Het is dus zonde om iedere keer je zwembad opnieuw te vullen als het water vies wordt.

Alleen een pomp aansluiten is namelijk vaak niet genoeg. De beste tips zijn om een voetenbadje voor je bad te zetten en wekelijks de pH-waarde te testen, een pH-test is al te verkrijgen vanaf een paar eurocenten per stuk.

Traditiegetrouw wordt het einde van het buitenzwemseizoen in Tilburg afgesloten met de 'hondenplons': 300 honden en hun baasjes nemen een laatste duik als afsluiting van het seizoen.

Groot waterpret in Tilburg voor honden en baasjes
1:44
Groot waterpret in Tilburg voor honden en baasjes

Vullen

Wil je dit weekend een lekkere duik wil nemen, maar zit er nog geen druppel water in je zwembad? Vul je bad dan niet overdag, maar in de nacht. Het waterverbruik in de buurt is dan minimaal en zo is de druk op de zoetwatervoorziening zo laag mogelijk.

Kan je niet anders dan het zwembad overdag vullen? Spreid deze activiteit dan minstens over 48 uur of langer. Zorg ervoor dat het uiteinde van je tuinslang geen harde of scherpe randen heeft, anders kan de waterpret zo voorbij zijn.

Leegloop

Aan het eind van de zomer moet het bad natuurlijk ook weer leeg, sterker nog: opblaasbare of zelfdragende zwembaden moet je verplicht laten leeglopen aan het eind van het zwemseizoen. Zet een of twee weken voor de leegloop de behandeling van het water met chloor stil, zo heeft het zwembadwater ongeveer dezelfde kwaliteit als regenwater wanneer je het bad laat leeglopen.

Je hoeft natuurlijk niet al het water te lozen, besproei lekker je tuin als de chloorbehandeling is gestopt.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.