Terug

Volg Hart van Nederland

Amsterdam start de bouw van 10.500 betaalbare studentenwoningen

Amsterdam start de bouw van 10.500 betaalbare studentenwoningen

Politiek

28 feb 2019, 07:49

Amsterdam start met de bouw van 10.500 betaalbare woningen en kamers voor studenten en jongeren, in de stad en in de regio. Ondanks de bouw van ruim 10.000 studenten- en jongerenwoningen in de afgelopen vier jaar kunnen nog steeds veel jongeren niet terecht in Amsterdam, vanwege de schaarste op de woningmarkt en de hoge prijzen. Daarom heeft het college besloten er nog eens 10.500 woningen bij te laten bouwen. Het gaat om tijdelijke en permanente woningen, zelfstandige en met gedeelde voorzieningen. Lees ook: Meerderheid studenten Amsterdam en Utrecht betaalt te veel huur Wethouder Laurens Ivens van Bouwen en Wonen noemt het hard nodig. "Jongeren zijn nu steeds vaker gedwongen om thuis te blijven wonen of lang naar een betaalbare woning te zoeken, terwijl ze juist tijd moeten hebben om hun leven in Amsterdam op te bouwen." Ook vindt de wethouder het belangrijk dat de stad jongeren en studenten beschermt tegen huisjesmelkers "die van hun woningnood gebruik maken". Lees ook: ‘Gemeenten moeten huisjesmelkers aanpakken’ Waar de gemeente de grondeigenaar is, wordt ingezet op een maximale huurprijs van 424 euro per maand voor 18- tot 23-jarigen en 607 euro per maand voor 23- tot 28-jarigen. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.