Terug

Volg Hart van Nederland

Geestelijke gezondheidszorg wil verbod op reclame online gokken

Beleid

Vandaag, 11:53

De geestelijke gezondheidszorg pleit voor een totaalverbod op reclame voor online gokken. "Mensen, en met name jongeren, worden nu te makkelijk blootgesteld aan verslavingsrisico's", aldus Ruth Peetoom, voorzitter van de Nederlandse ggz.

Wie over gokverslavingen kan meepraten, is de 48-jarige Frank uit Sint Michielsgestel. Het begon onschuldig achter een gokautomaat in de lokale friettent, maar groeide al snel uit tot een gevaarlijke gewoonte, vertelt hij in bovenstaande video.

Hoewel het vorige kabinet weliswaar regels heeft ingevoerd, zoeken goksites nu vaak de grenzen van de wet op. De Nederlandse ggz reageert op een onderzoek van het journalistieke platform Pointer van KRO-NCRV. Daaruit komt naar voren dat er op Telegram minstens 55 Nederlandse kanalen actief zijn die tips voor het wedden op sportwedstrijden delen, evenals voorspellingen.

Een van de grootste tip-platforms, Analyse Master, zet mensen als oud-voetballer Wesley Sneijder en YouTuber en rapper Défano Holwijn in om op Instagram, TikTok en Snapchat reclame te maken voor de kanalen.

Volgens de Nederlandse ggz zorgen de platforms voor serieuze risico's voor jongeren. Een gokverslaving gaat vaak gepaard met "geldproblemen, slaaptekort en mentale kwetsbaarheid", aldus de organisatie.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network. Alle rechten voorbehouden. Geen tekst- en datamining.