Terug

Volg Hart van Nederland

Schulting heeft sprookjesachtig goud binnen

Schulting heeft sprookjesachtig goud binnen

Sport

23 feb 2018, 13:02

Suzanne Schulting heeft vrijdag op Medal Plaza in Pyeongchang haar gouden medaille in ontvangst genomen. Schulting won het goud donderdag na een zinderende finale op de 1.000 meter shorttrack, waar ze haar concurrenten ver achter liet. Ze is de eerste Nederlandse shorttrackster die een gouden medaille wint op de Olympische Spelen. Shorttracksters Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof strandden beiden op de vierde plek van de kwartfinale in de strijd om een medaille op de 1.000 meter. Lees ook: Suzanne Schulting pakt goud op 1000 meter shorttrack In een interview met onze Evelien (video hierboven) vertelt Suzanne hoe het was om haar wedstrijd voor het eerst terug te zien: "Ik zag mezelf als eerste over de finish komen. Dat is wel echt heel bizar." Suzanne's moeder ging in eerste instantie mee naar de Spelen in Zuid-Korea 'voor de troost': "Maar dat het zo zou eindigen, daar hadden we natuurlijk wel over gedroomd, maar geweldig."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.