Terug

Volg Hart van Nederland

Dam tot Damloop gestaakt om hitte

Sport

22 sep 2019, 14:59

De Dam tot Damloop in Amsterdam is stilgelegd wegens de hitte. De laatste twee startgroepen mogen niet starten, meldt de organisatie, en dat zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer gebeuren. Een aantal teleurgestelde lopers probeert over de hekken te klimmen om toch mee te kunnen doen aan de loop. De organisatie waarschuwde eerder al dat deelnemers alert moeten zijn op hitte-stress. Het is relatief warm voor de tijd van het jaar: in de regio is het zondagmiddag 24 á 25 graden. De deelnemers die al zijn gestart krijgen via speakers langs het parcours het advies de laatste honderden meters niet meer te rennen, maar rustig aan te doen. Een deelnemer moest volgens de organisatie bij de finish gereanimeerd worden. Die persoon is naar het ziekenhuis gebracht. Er is niets bekend over zijn of haar gezondheidstoestand.

Koelbaden

Tijdens de hardloopwedstrijd tussen Amsterdam en Zaandam zijn al tussen de tien en twintig deelnemers in koelbaden gezet. Die zijn bedoeld om oververhitte lopers snel af te kunnen koelen, waardoor het risico op ernstig letsel sterk wordt verminderd. Voor het evenement, met ongeveer 45.000 deelnemers, staan zo'n veertig ambulances paraat. Dat zijn er volgens de organisatie ongeveer evenveel als bij eerdere edities. https://twitter.com/MichelVan014/status/1175753904623149056

#damloop kijkt u mee met de chaos die nu is. #politie #amsterdam pic.twitter.com/iEntLJe5YK

— Gtt (@robgtt99) September 22, 2019

Nog steeds veel Dam tot Dam lopers in de Molenwijk #damtotdam #Damtotdamloop pic.twitter.com/ef7qYYACZL

— Anton Hein (@antonhein) September 22, 2019 ANP/redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.