Terug

Volg Hart van Nederland

Deze twee mensen gaat Johan Derksen niet meer uitnodigen aan tafel bij VI

Deze twee mensen gaat Johan Derksen niet meer uitnodigen aan tafel bij VI

Sport

8 juni 2021, 20:38

In het verleden schoven er nog wel eens zangers of cabaretiers aan bij VI, maar tegenwoordig zitten de mannen van Veronica Inside het liefst met vertrouwde gezichten als Jan Boskamp of Hans Kraay jr. aan tafel. Ook mensen uit de voetballerij, die in een functie zitten bij een club worden - uitzonderingen daargelaten - niet meer gevraagd. Dit omdat ze vaak niet vrijuit kunnen spreken. 

Maar ook voor mensen die op televisie verschijnen en zich compleet anders voordoen, heeft Veronica Inside geen plek. Dat zegt Johan Derksen in gesprek met Metro. Om een voorbeeld te geven, noemt Johan voormalig trainer Martin Jol. "Die moet je nooit meer uitnodigen, want je zit een uur opgescheept met zo’n hansworst die precies zegt wat iedereen wil horen." Dit terwijl Johan vertelt dat Jol achter de schermen scherper is dan wie ook. 

Geen uitnodiging

Derksen vindt dat sommige gasten zich vaker anders gedragen als er een camera op ze gericht staat. "Je hebt te veel van die pseudo-demagogen die willen scoren", vervolgt de analist, die Dirk Kuyt als voorbeeld neemt. "Dirk wil als de maatschappelijk geëngageerde jongen overkomen. En zit als een dominee te preken totdat iedereen hem een aardige man vindt. Ik zeg dan: Wat een hypocriete, achterbakse man is dat."

Ook Maxim Hartman, die vaak te zien is in Nederlandse talkshows, zal niet snel gevraagd worden voor een programma waar Johan deel van uitmaakt. ‘Bij hem ontaardt het altijd in onzin en lulkoek. Die doet het alleen om geforceerd te scoren, om op te vallen, om te choqueren. Dat heeft verder geen doel. Die zetten ze aan zo’n tafel en dan komt er alleen maar onzin uit;, aldus Derksen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.