Terug

Volg Hart van Nederland

Ervaren artsen: 'Reanimatie Nouri was dramatisch'

Ervaren artsen: 'Reanimatie Nouri was dramatisch'

Sport

8 jan 2018, 10:50

Twee ervaren artsen zeggen dat de reanimatie van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri dramatisch was. Ze doen hun uitspraken op basis van videobeelden van het drama en willen anoniem blijven. "Er had meteen gereanimeerd moeten worden", vertellen de twee artsen in het Algemeen Dagblad. De voetballer had volgens het duo nooit in een stabiele zijligging gelegd moeten worden. De hulpverleners verloren volgens hen kostbare tijd doordat ze bezig waren met zijn tong, en wellicht een hartstilstand over het hoofd zagen.

Veelgemaakte fout

Volgens een Spoedeisende Hulp-arts is dat een veelgemaakte fout op het voetbalveld. "Je tong kan iets naar achteren zakken, maar je kunt 'm niet inslikken en daardoor stikken." Hij vertelt aan de krant dat een stabiele zijligging in de medische wereld alleen gebruikt wordt als iemand dronken is en gaat braken. Lees ook: ‘Ajax en KNVB wisten van hartafwijking Nouri’

Procedure

De artsen vertellen dat de procedure simpel is: als iemand onwel raakt, moet eerst gekeken worden of hij aanspreekbaar is, waarna de pols gecontroleerd wordt op een hartslag. "Als die er niet is of er twijfel over is, dan ga je reanimeren. Aan de tong trekken en in een stabiele zijligging trekken, is in feite hetzelfde als niks doen." Lees ook: KNVB: ‘Spelers worden altijd geïnformeerd bij afwijkingen medisch onderzoek’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.