Terug

Volg Hart van Nederland

Familie Nouri en Ajax bereiken akkoord over schadevergoeding

Sport

7 nov 2021, 13:50

De familie van Abdelhak Nouri en Ajax zijn het eens geworden over een schadevergoeding. Dat meldt de NOS zondagmiddag. Het is ruim vier jaar geleden dat de destijds 20-jarige voetballer tijdens een oefenduel in Oostenrijk een hartstilstand kreeg.

Nouri zakte op 8 juli 2017 op het veld in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Ajax-directeur erkende daarna dat de medische hulp aan de speler ernstig tekort geschoten was. De voetballer liep zware hersenschade op. Vier jaar later is zijn neurologische situatie onveranderd: hij is rustig en alert, maar heeft nog altijd intensieve verzorging nodig.

Ajax erkende 2,5 jaar geleden volledige aansprakelijkheid, maar toch kwam het niet tot een schadevergoeding voor onder andere de kosten voor de (medische) verzorging en de gederfde inkomsten van de talentvolle voetballer. De familie Nouri spande daarop in januari van dit jaar een arbitragezaak aan bij voetbalbond KNVB.

'Zo goed als zeker'

Letselschadeadvocaat John Beer, die de familie Nouri bijstaat, laat aan Hart van Nederland weten dat beide partijen er "zo goed als zeker" uit zijn. Meer wil de raadsheer niet kwijt over de aanstaande schadevergoeding. Hoe hoog het overeengekomen bedrag is, is niet duidelijk. De NOS meldt dat dit ook niet bekend gemaakt zal worden.

Barbara Barend heeft goed contact met de familie. Ze benadrukt dat het hen nooit te doen is geweest om geld. "De familie wil de verzorging 24/7 zelf doen. En dat kost nou eenmaal geld. Ze wonen nog steeds in hetzelfde huis en ze moeten bijvoorbeeld de benedenverdieping aanpassen voor de verzorging van Nouri", zegt ze tegen Hart van Nederland. "Natuurlijk had de dramatische situatie van Nouri voorkomen kunnen worden door Ajax, daar is de familie sowieso nog kapot van. Maar toch geeft deze overeenstemming rust voor de hele familie van Nouri."

Bovenstaande discussie was in januari van dit jaar te zien in Veronica Inside

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.