Terug

Volg Hart van Nederland

Massale opkomst voor uitvaart Fernando Ricksen in Glasgow

Massale opkomst voor uitvaart Fernando Ricksen in Glasgow

Sport

25 sep 2019, 14:29

Duizenden fans hebben zich woensdagmiddag rond Ibrox Stadium in Glasgow verzameld om een laatste groet te brengen aan Fernando Ricksen. De ex-speler van Glasgow Rangers overleed vorige week aan de gevolgen van ALS.

Wellington

De rouwstoet rijdt langs het stadion van de Rangers, de club waar Ricksen zes seizoenen speelde. Fans staan al urenlang te wachten om een goede plek te hebben.  In de omgeving van stadion en kerk staat veel supporters met shirts, vlaggen en vaantjes. De rouwstoet gaat van het stadion naar Wellington Church. Ricksen wordt vervolgens in besloten kring gecremeerd.  De weg voor het stadion, Edmiston Drive, wordt gedurende zo'n 1,5 uur afgesloten voor al het verkeer. De kist van de oud-voetballer wordt gedragen door vrienden en oud-voetballers waarmee de Limburger in het verleden samen speelde, onder meer Kevin Hofland, Michael Mols, broer Pedro Ricksen en biograaf Vincent de Vries.

ALS

Ricksen overleed in Schotland aan de spierziekte ALS, die bij hem in 2013 werd geconstateerd. De oud-prof van Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg zette zich daarna in voor fondsenwerving om onderzoek naar ALS te financieren.

Friends and former teammates of Fernando Ricksen have carried his coffin into Wellington Church in Glasgow’s West End. https://t.co/hQIsHFhvua pic.twitter.com/0wz5LqX202

— STV News (@STVNews) September 25, 2019

Fernando Ricksen’s coffin is carried up to Wellington Church to applause from people who’ve lined the streets. Rangers legends and fans and are at the service for the Dutchman who died last week. @LBC pic.twitter.com/mQsbUoDGO1

— Phil McDonald (@philmcdonald94) September 25, 2019

? Fernando Ricksen

You will never be forgotten. pic.twitter.com/t2DehLBK9W — Rangers Football Club (@RangersFC) September 25, 2019

? Fernando Ricksen’s funeral cortège passes Ibrox stadium to shouts of “our captain” and “thank you Fernando”. pic.twitter.com/TZLtGP2DzY

— Heart Scotland News (@HeartScotNews) September 25, 2019

Fernando Ricksen funeral: Mourners wearing Rangers tops and scarves have entered the church.

The service is due to begin at 2pm. https://t.co/mq0w5GyLIT pic.twitter.com/1hzqMB1WNS — The Evening Times (@TheEveningTimes) September 25, 2019

Duizenden mensen op de straten van Glasgow voor Fernando Ricksen.. ❤ pic.twitter.com/9KwPaha83m

— YELLOW GREEN ARMY (@FortunaLADS) September 25, 2019

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.