Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord en AS Roma-fans slaags op tribune in Tirana, boete voor afsteken vuurwerk

Feyenoord en AS Roma-fans slaags op tribune in Tirana, boete voor afsteken vuurwerk

Sport

25 mei 2022, 21:26

Vlak voor het begin van de finale tussen Feyenoord en AS Roma om winst van de Conference League is er een vechtpartij uitgebroken op een tribune met supporters van de club uit Rotterdam. Feyenoordsupporters zagen dat er ook enkele fans van AS Roma op hun tribune zaten en zochten de aanval.

Er vielen enkele rake klappen en na enkele minuten kwamen stewards tussenbeide. De fans van AS Roma werden van de tribune verwijderd.

Boete voor afsteken vuurwerk

Kort daarna was er nog een incident op de tribunes. Supporters van de club uit Rotterdam staken vlak voor de aftrap van de finale vuurwerk af en gooiden brandende fakkels op het speelveld. Feyenoord kan daarom na de finale een boete van de UEFA verwachten wegens het wangedrag van de eigen aanhang. Eerder dit seizoen moest Feyenoord ook al 500.000 euro betalen aan de voetbalbond omdat supporters van de club zich niet hadden gedragen.

De autoriteiten van Albanië hadden in de aanloop naar de finale van woensdagavond al aangekondigd streng te zullen optreden tegen supporters met vuurwerk. Fans met brandende fakkels riskeren een celstraf van maximaal drie jaar in Albanië.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.