Terug

Volg Hart van Nederland

Geen voetbalfans welkom bij laatste wedstrijden, betaald voetbal zwaar teleurgesteld

Geen voetbalfans welkom bij laatste wedstrijden, betaald voetbal zwaar teleurgesteld

Sport

7 mei 2021, 16:37

Bij de resterende speelrondes in het betaalde voetbal zijn definitief geen supporters welkom. Dat is de uitkomst van het overleg dat het kabinet vrijdag voerde met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

Het kabinet liet weten dat de juridische basis nog ontbreekt om (met toegangstests) publiek toe te laten bij publieksevenementen.

Betaald voetbal teleurgesteld

De KNVB zegt zwaar teleurgesteld te zijn. Volgens de voetbalbond is al eerder veelvuldig gebleken dat in stadions wedstrijden veilig en verantwoord kunnen worden georganiseerd, onder meer met Fieldlabexperimenten en de pilot met toegangstests. "Hierdoor, maar ook met het oog op de beleving van het betaald voetbal in Nederland en het perspectief op het volgend seizoen, was het naar ons idee gepast én verantwoord om het huidige seizoen met beperkt publiek af te sluiten," schrijft de KNVB in een reactie.

De voetbalbond houdt nog hoop op publiek na 18 mei in de nacompetitie, de play-offwedstrijden voor promotie/degradatie en voor een Europees ticket. Daarover blijven de betrokken partijen in gesprek met het kabinet.

Redactie/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.