Terug

Volg Hart van Nederland

Roel bouwt hotel op wielen voor deelnemers Dakar Rally, kamer kost 15.000 euro

Sport

3 dec 2021, 21:51

Een kamer kost 15.000 euro, maar dan heb je ook wat. De Brabantse Roel Engel bedacht een rijdend hotel voor deelnemers aan de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. Wie de portemonnee wil trekken, hoeft straks niet meer te koukleumen in een tentje. "Chauffeurs stonden in de rij."

Ondernemer Roel werkt bij een bedrijf dat reizen regelt voor deelnemers aan het jaarlijkse racespektakel. Als hij het zelf van dichtbij meemaakt, borrelt het idee van het rijdende hotel op. "Het viel me op dat als de zon wegzakt, het meteen heel koud wordt. Mensen willen dan niet meer in een tentje slapen", legt Roel uit. "Fysiek wordt er steeds meer van de deelnemers gevraagd en de rally wordt steeds zwaarder."

Daarom besluiten steeds meer mensen een camper mee te nemen. "Maar die moeten dan op de boot worden vervoerd, er moet een chauffeur bij en ga zo maar door. Toen dacht ik: dat moet anders kunnen, met minder kosten."

Dure hotelkamer

Na veel nadenken komt Roel op het plan om een vrachtwagen en aanhanger om te bouwen tot een hotel op wielen. Van alle gemakken voorzien. Er is zelfs een minibar op de kamer. Maar voor de gasten zit er wel een prijskaartje aan: 15.000 euro om precies te zijn. "Dat klinkt als veel geld. Maar bedenk wel dat de vrachtwagen helemaal moet worden verscheept naar Saoedi-Arabië. Dan is-ie daar eind december. En na afloop moet-ie ook weer terug. Dat kost ook een boel geld."

Zelf rondrijden in het vrachtwagenhotel doet Roel niet. "Ik mag er wel op rijden, maar ik heb gewoon geen tijd als ik daar ben. Dus ik heb een chauffeur bereid gevonden om mee te gaan. Chauffeurs stonden trouwens in de rij", lacht hij.

De Dakar Rally begint op 2 januari en de finish is op 14 januari.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.