Terug

Volg Hart van Nederland

Wat een verrassing: Jerdy Schouten van VV Spijkenisse met een omweg naar Oranje

Sport

28 mei 2022, 23:13

Als de spelers van het Nederlands Elftal maandag bij elkaar komen wordt dat een weerzien van wereldsterren als Virgil van Dijk, Memphis Depay en Frenkie de Jong. Tussen hen loopt straks ook de 25-jarige Jerdy Schouten uit Hellevoetsluis over het trainingsveld in Zeist.

De verrassing van Schouten's selectie was enorm, ook bij zijn oude amateurclub VV Spijkenisse. De middenvelder zat niet bij de voorselectie, maar toen bondscoach Van Gaal vrijdag de definitieve selectie bekendmaakte, stond zijn naam op het lijstje. En dat terwijl 86-voudig international Georginio Wijnaldum de wedstrijden tegen België, Wales (2x) en Polen op de tv zal moeten bekijken.

Italiaanse droom

Vijf jaar geleden leek de carrière van de jonge Jerdy al vroeg te stranden, toen hij niet wist door te breken bij ADO Den Haag. Telstar viste hem op en gaf hem een kans in het betaalde voetbal, en daar speelde hij zich in de kijker bij Excelsior.

Ook in de Eredivisie hield hij zich staande, en inmiddels komt hij al drie jaar uit voor de Italiaanse middenmoter Bologna. De grotere clubs in het voetbalgekke land schijnen al voor Schouten op de tribune te hebben gezeten. En blijkbaar is zijn spel ook bij Van Gaal opgevallen.

Zelf afgedwongen

Voormalig profvoetballer Robbert de Vos kent Schouten al sinds ze jongens van een jaar of 12 waren. "Toen kwamen we hier bij elkaar in de D1 van VV Spijkenisse. Niet veel later ging ik naar Feyenoord, en hij naar ADO, maar ook daarna kwamen we elkaar regelmatig tegen op het veld."

Verbaasd over het succes van zijn jeugdvriend is hij zeker niet. "Jerdy is een hele goede speler, dat zag je vroeger ook al. Ik denk dat hij het perfecte pad heeft gekozen. Er komt soms een beetje geluk bij kijken, maar hij heeft het zelf afgedwongen. Je zag het bij Excelsior ook al, hij is heel betrouwbaar. Een rustige jongen, die dicht bij zichzelf is gebleven."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.