Terug

Volg Hart van Nederland

Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen: 'Dit is niet het einde'

Kromowidjojo stopt per direct met zwemmen: 'Dit is niet het einde'

Sport

27 jan 2022, 09:20

Zwemster Ranomi Kromowidjojo heeft haar loopbaan per direct beëindigd. Dat meldt de zwembond KNZB. De 31-jarige Kromowidjojo werd drie keer olympisch kampioen.

"Mijn carrière als topsporter is helemaal af. Zwemmen zal mijn passie blijven, maar nu niet meer op professioneel niveau", laat Kromowidjojo weten in een Instagrampost. "Ik heb altijd geweten dat er meer is dan topsport en dat het een onderdeel is van een groter geheel."

'Anderen inspireren'

"Dankzij alle jaren topsport weet ik dat je tot veel meer in staat bent dan je zelf denkt, onder andere door je juiste gedachten te hebben", schrijft ze verder. "Ik ben ervan overtuigd dat deze ervaringen mij nu ook gaan helpen met mijn volgende uitdaging om anderen te inspireren."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.