Terug

Volg Hart van Nederland

Niets is onmogelijk, bewijzen lichamelijk beperkten op waterski's en wakeboards

Sport

7 juni 2021, 19:26

Het is de week van motivatie, ook wel de Motivation to Move-week genoemd. Mensen met een lichamelijke handicap kunnen meedoen aan flinke fysieke uitdagingen zoals waterskiën en wakeboarden. Voor hen is sporten niet altijd mogelijk, maar met de Mentelity Foundation van de recent overleden meervoudig wereld- en Paralympisch kampioene Bibian Mentel wordt dit voor hen wel mogelijk gemaakt.

De activiteiten in deze week vallen samen in de lijn van de Nederlandse sportvrouw die afgelopen maart overleed aan de gevolgen van kanker. Ze vond dat een handicap je nooit in de weg mag staan en om die reden gaat de opbrengst van de actie dan ook naar haar foundation. Daarmee kan het sporten voor gehandicapten gestimuleerd worden.

Blijdschap

Een van de deelnemers is Erik van Winkoop. Hij leidt aan dystrofie, een lastige zenuwaandoening waardoor een sport als wakeboarden niet direct voor hem voor de hand ligt. Waar Erik normaal gesproken moeilijk kan staan, lukt het hem maandag zelfs om te wakeboarden op het water. "Ik vond het heel leuk! Zo goed dat dit soort dingen gedaan worden", vertelt hij met een brede lach op zijn gezicht.

Medeorganisator van de week is Merijn Koek. Hij is geboren zonder handen en hij mist zijn rechter onderbeen. Maar dat weerhoudt hem niet om fysieke uitdagingen aan te gaan. Hij deed ook mee met de Paralympische Spelen in Sochi en vandaag de dag zet hij zich in voor de foundation. "Mensen met een beperking gaan minder snel sporten dan mensen zonder beperking. We willen laten zien dat alles mogelijk is. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen", aldus Koek.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.