Terug

Volg Hart van Nederland

Liverpool laat niets heel van Champions League-droom van Ajax

Liverpool laat niets heel van Champions League-droom van Ajax

Sport

26 okt 2022, 23:01

Ajax overwintert dit seizoen niet in de Champions League. De koploper van de Eredivisie verloor na een redelijke eerste helft kansloos van Liverpool in de Johan Cruijff ArenA (0-3). De Amsterdammers hebben nog wel uitzicht op de volgende ronde in de Europa League.

Ajax verdedigt komende dinsdag in de uitwedstrijd tegen Rangers FC de derde plaats van de poule. De ploeg van trainer Alfred Schreuder eindigt als derde als het met niet meer dan vier doelpunten verliest. De nummer 3 van de poule speelt na de winterstop een extra kwalificatieronde in de Europa League voor een plaats in de achtste finales.

Gemiste kansen

Ajax miste in de eerste helft twee grote kansen op de 1-0. Steven Berghuis raakte in de 2e minuut de paal en Trent Alexander-Arnold kon in de 36e minuut nog net voorkomen dat Dusan Tadic raak schoot.

Mohamed Salah benutte in de 42e minuut de eerste mogelijkheid van Liverpool, dat in de openingsfase van de tweede helft door doelpunten van Darwin Núnez (49e minuut) en Harvey Elliott (52e minuut) snel uitliep.

Vallen en opstaan

Ajax probeert de laatste jaren aansluiting te vinden met de beste clubs van Europa. Die zoektocht gaat met vallen en opstaan, ook omdat de club jaarlijks belangrijke spelers moet verkopen om de begroting op orde te houden. Slechts twee keer in de laatste vijf seizoenen wist Ajax wel te overwinteren in de Champions League. Twee keer ging het in de laatste groepswedstrijd toch nog fout.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.