Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen, Sifan Hassen en Jetze Plat verkozen tot sporters van het jaar

Max Verstappen, Sifan Hassen en Jetze Plat verkozen tot sporters van het jaar

Sport

22 dec 2021, 22:52

Max Verstappen en Sifan Hassan zijn woensdagavond bij het Sportgala van NOC*NSF uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van het Jaar. Handbiker Jetze Plat werd voor de derde keer op rij verkozen tot Paralympisch Sporter van het Jaar.

Verstappen werd eerder deze maand wereldkampioen Formule 1 en Hassan won dit jaar twee keer goud op het WK Atletiek. Vorig jaar won ze de titel ook al. Plat haalde bij de Paralympische Spelen dit jaar drie gouden medailles.

Plat zei bij het in ontvangst nemen van de prijs dat hij de andere twee genomineerden in zijn categorie - rolstoeltennister Diede de Groot en de rolstoelbasketbalsters - de titel ook had gegund: "Het kon alle kanten op. Ik vind het een hele eer dat ik 'm mag hebben. Eigenlijk zouden we deze trofee moeten opdelen in drie stukken."

Corona

Hassan en Verstappen waren niet op het gala om hun prijs in ontvangst te nemen. Hassan was dat wel van plan, maar zit in quarantaine omdat ze corona heeft. Verstappen is op vakantie en dus nam vader Jos Verstappen de prijs voor hem in ontvangst.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.