Terug

Volg Hart van Nederland

Minister Bruins wil WK vrouwenvoetbal naar Nederland halen

Minister Bruins wil WK vrouwenvoetbal naar Nederland halen

Sport

20 juni 2019, 21:27

Minister Bruno Bruins (Sport) wil zich inzetten om het WK voetbal voor vrouwen in 2027 in Nederland te organiseren. Bruins is donderdag in Frankrijk en woonde daar het laatste groepsduel van de Nederlandse voetbalsters bij in de groepsfase van het WK. Oranje versloeg Canada met 2-1. De minister wil snel met de KNVB in gesprek gaan, om te kijken wat nodig is om het toernooi over acht jaar naar Nederland te halen. "Fantastisch dat ik vanavond de 'Leeuwinnen' groepswinnaar heb zien worden", laat Bruins weten. "Hoe mooi zou het zijn als het wereldkampioenschap in 2027 op eigen bodem plaats kan vinden?" Lees ook: Minister Bruins tussen het feestgedruis in Reims: ‘Het lijkt wel de Elfstedentocht!’ Twee jaar geleden organiseerde Nederland al het Europees kampioenschap voor vrouwen. Oranje pakte toen de Europese titel. Nederland heeft de capaciteiten om ook een WK in zijn eentje te organiseren, stelt een woordvoerder van het ministerie, maar samenwerking met andere landen is niet uitgesloten. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.