Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlander geniet van internationale bekendheid met dit aparte wereldrecord

Sport

5 sep 2019, 10:26

Sommige records zijn opmerkelijk, anderen zijn sportief en weer andere zijn gewoonweg maf. Vandaag komt de nieuwe editie van Guiness World Records-boek uit. Elk jaar worden daarin de nieuwste internationale records vermeld. Deze editie bevat meer dan 4000 nieuwe records , waaronder die van Joel Strasses, die maar liefst 3.500 tandenstokers in zijn baard stak. Want waarom niet? En die van Lee Burgess, hij maakte een scheetkussen met een diameter van 7,52 meter!

Nederlands glorie

Of wat te denken van de Nederlander Abhinabha Tangerman, die met meerdere records een vermelding krijgt in het boek. Waaronder met zijn nieuwste record: de meeste afwisselende eenhandige klapgeluiden in een minuut. Op 10 juni 2018 produceerde de meester in eenhandig applaudisseren, Abhinabha, 615 beurtelingse eenhandige klapgeluiden in slechts 60 seconden, een verbetering van zijn bestaande record van meeste eenhandige klapgeluiden in 1 minuut. Toen kwam hij 'maar' tot 427 klapgeluiden. Hij brak het record in Leiria, Portugal, bij het ‘Impossibility Challenger’-evenement.

Internationale bekendheid

Abhinabha stond in 2017 voor het eerst in het boek. Toen met het record voor het snelst/vaakst in een hand klappen in een minuut. En gek genoeg heeft dat genoeg media-aandacht opgeleverd. Sinds zijn vermelding in het Guiness World Records geniet Abhinabha van grote bekendheid in China. Waar hij zelfs zijn kunsten heeft mogen vertonen op de Chinese televisie. Maar de recordhouder is niet niet alleen goed met zijn handen. Hij kan ook een aardig kunstje met ballonnen. Zo heeft hij ook twee records met het zo lang mogelijk ballonnen in de lucht houden. Een van die records is het zo lang mogelijk drie ballonnen is de lucht houden, dit weet hij zeker 39 minuten vol te houden. Abhinabha is ook in het bezit van het record: twee ballonnen in de lucht houden met het hoofd, dit kunstje houdt hij 1 minuut en 9 seconden vol.

'Grenzen verleggen'

Het SBS-programma Man Bijt Hond zocht recordhouder Abhinabha op de vroeg hem: waarom iemand met deze records bekend zou willen worden. ''Ik haal hier ontzettend veel voldoening uit'', vertelt hij. ''Ik verleg graag mijn grenzen en probeer elke keer het weer een beetje beter te doen. Het geeft mij een goed gevoel om records, ook die van mijzelf te verbeteren'', vertelt Abhinabha lachend. Ook voor volgend jaar is hij weer druk bezig met oefenen. ''Volgend jaar wil ik met met nog meer records in het boek te komen." Zijn volgende project? ''Ik ga proberen of zo snel mogelijk de letters van het alfabet te rangschikken'' vertelt hij terwijl hij haastig zoekt waar de letter 'h' heen moet. ''Het gaat de goede kant op maar het moet wel een stuk sneller als ik een kans wil maken'', biecht hij op.

Nederlanders in Guiness World Records

Abhinabha Tangerman is natuurlijk niet de enige Nederlander met records in het boek. Zo staan onder andere zwemmers Kjeld Nuis en Liesette Bruinsma en darter Michael van Gerwen in het dikke naslagwerk met verschillende sportrecords. Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Man Bijt Hond. Vanaf 0:55 is Abhinabha te bewonderen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.