Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlands feestje op Motorcross of Nations: 'Een groot succes'

Sport

29 sep 2019, 23:49

Voor het eerst in vijftien jaar is de Motocross of Nations neergestreken op het TT Circuit in Assen. En het werd een Nederlands feestje. Want Nederland won voor het eerst de cross. Speciaal voor de gelegenheid is een groot deel van het circuit bedolven onder zo’n 25.000 kuub zand. In dat zand wisten Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff en Calvin Vlaanderen te winnen. En onder toeziend oog van hoog bezoek: koning Willem-Alexander was zelf komen kijken in Assen. Het organiseren van de Motorcross of Nations had nog heel wat voeten in de aarde. Want organisator John Geschiere is vier hele dagen bezig geweest met het storten van het zand en het aanleggen van het parcours. En dat moet met enige voorzichtigheid gebeuren, want het circuit mag niet beschadigen. Het weer was wel een tegenvaller. "Gisteren een gigantisch mooie dag gehad, vandaag iets minder: slecht weer. Maar wel mooie races, volgens mij een groot succes. Enorm veel publiek, dus enorm trots", zegt Geschiere.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.