Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse Laura (18) haalt brons op WK Freestyle Voetbal

Sport

23 nov 2018, 17:53

Tijdens het WK Freestyle voetbal in Warschau in Polen hebben Nederlandse freestylers Laura, Jasmijn en Jesse hun beste beentje voorgezet en een podiumplek gehaald. Goud zat er niet in, zilver ook niet, maar Laura (18) verraste iedereen met haar trucs en haalde donderdag de derde plek. Jesse eindigde als vijfde en Jasmijn kwam niet door tot de finale en belandde uiteindelijk in de top 8. https://www.instagram.com/p/BqhR2ITFnRs/ https://www.instagram.com/p/BqhRok8lZlR/ Freestyle voetbal heeft veel weg van straatvoetbal. Twee tegenstanders proberen elkaar in een paar rondes of battles af te troeven met hun beste trucs. Een jury bepaalt wie daarin het best is. “Ik speelde mijn laatste battle tegen een Poolse, in haar thuisland, en ik won. Dat gaf echt een kick!” Lees ook: Drie Nederlanders vertegenwoordigen ons land op WK freestyle voetballen Laura speelde mei dit jaar haar eerste wedstrijd, traint vier uur per dag en ziet in de toekomst de wereldtitel voor zich. "Nu was ik de underdog, echt een nieuweling. Als ik zie wat me nu al lukte, tegen meiden die dit al tien jaar doen, dan ga ik straks echt voor de wereldtitel." Beeld: Red Bull Media House

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.