Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje waterpolodames in de running voor Olympische tickets

Sport

7 jan 2020, 19:01

Een cruciale periode breekt aan voor de Nederlandse waterpolodames. Aankomend weekend spelen ze voor het Europees kampioenschap, waar ze op dit moment regerend zijn. Als het ze lukt om de titel te behouden, zijn ze verzekert van een ticket voor de Olympische Spelen. De ultieme droom. De Olympische Spelen vinden aankomende zomer plaats in Tokio. Vooralsnog heeft het waterpolo dames-team zich nog niet geplaatst. Maar daar hopen de vrouwen aankomend weekend verandering in te brengen.

Europees kampioenschap

Het waterpoloteam opent zondag het toernooi tegen Israël. Vervolgens moeten ze ook tegen Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje, welke al verzekert is van een Olympisch ticket. De finale staat gepland op 25 januari. Mochten Oranje aankomend weekend hun Europese titel kwijtraken en tweede worden, is de hoop nog niet verloren. Mocht het winnende team zich al geplaatst hebben voor de Spelen, dan mogen de Oranje dames alsnog naar Tokio. Ook zonder podiumplaats bij het EK valt de Olympisch droom nog niet in deugen. In maart worden er nog twee Olympisch tickets vergeven voor de winnaars van het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië. Lees ook: Waterpolosters in tranen na missen Spelen

Olympische Spelen

In 2008 wonnen de Nederlandse waterpolodames voor het laatst goud op de Olympische Spelen. Ze versloegen toen uit het niets favoriet Amerika met 8-9. Van het team dat destijds goud won, speelt geen enkele speler meer voor het huidige Oranje. Als de dames zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio, en het net zo goed doen als hun voorgangers, staan ze op 8 augustus 2020 in finale.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.