Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje wint met 6-1 van Turkije en ligt op koers voor WK

Oranje wint met 6-1 van Turkije en ligt op koers voor WK

Sport

7 sep 2021, 22:52

Het Nederlands elftal ligt op koers voor deelname aan het WK in Qatar. Met Louis van Gaal als bondscoach en Memphis Depay en Davy Klaassen als opvallendste spelers gaat Oranje na de ruime thuiszege op Turkije (6-1) aan kop in de race om rechtstreekse kwalificatie voor de eindronde van eind volgend jaar.

Noorwegen staat in punten gelijk met het elftal van de teruggekeerde Van Gaal, maar heeft een veel slechter doelsaldo. Turkije, in maart nog met 4-2 te sterk voor Oranje, volgt op 2 punten. Nederland vervolgt het kwalificatietoernooi volgende maand met wedstrijden tegen Letland en Gibraltar. In november staan de laatste groepswedstrijden tegen Montenegro en Noorwegen op het programma. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor Qatar, de nummer 2 van de poule krijgt een herkansing in de play-offs.

Beter in het brein

Van Gaal ziet zijn spelers op de trainingen steeds beter voetballen, vertelde hij vlak voor het duel. De 70-jarige bondscoach komt naar eigen zeggen steeds beter in het brein van zijn internationals. Tegen Turkije werd hij ook geholpen door een vliegende start. Klaassen gaat bij Ajax al door het leven als 'Mister 1-0'. Nu maakte hij in de eerste minuut ook de openingstreffer van Oranje, na een prachtige combinatie met Depay.

Klaassen kreeg tijdens het EK geen speelminuten van de vertrokken bondscoach Frank de Boer. Maar Van Gaal vindt het belangrijk dat Depay naast Georginio Wijnaldum nog een middenvelder met een groot loopvermogen achter zich heeft staan. Klaassen scoorde afgelopen woensdag ook al tegen de Noren (1-1). Hij bereidde in de 16e minuut ook de 2-0 van Depay voor. Diezelfde Depay mocht in de 38e minuut een strafschop nemen, nadat Klaassen was gevloerd. De aanvaller schoot de bal tergend langzaam door het midden raak (3-0).

Ontslag voor de bondscoach

De vele Turkse fans in het stadion smeekten al voor rust om het ontslag van Senol Günes, de bondscoach onder wie Turkije op het EK alle drie de duels verloor. Ze zagen ook dat hun ploeg vlak voor rust met tien man verder moest. Çaglar Söyüncü kreeg binnen 8 minuten twee gele kaarten en moest vertrekken.

Van Gaal liet zoveel mogelijk spelers delen in het succes. Frenkie de Jong en Wijnaldum gingen naar de kant voor Teun Koopmeiners en Guus Til. Devyne Rensch mocht debuteren voor Oranje en ook Donyell Malen en Ryan Gravenberch mochten invallen. Depay maakte zijn derde treffer van de avond en Til en Malen lieten de score verder oplopen, voordat de Turk Cengiz Ünder in blessuretijd de eindstand bepaalde.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.