Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjeleeuwinnen treffen wereldkampioen Amerika in groepsfase WK

Oranjeleeuwinnen treffen wereldkampioen Amerika in groepsfase WK

Sport

22 okt 2022, 10:04

De Oranjeleeuwinnen treffen volgend jaar op het WK in Australië en Nieuw-Zeeland onder meer titelverdediger Verenigde Staten in de groepsfase. De ploeg van bondscoach Andries Jonker zat bij de loting in pot 2 en werd bij Amerika ingedeeld in poule E. Alle groepswedstrijden spelen de Nederlanders in Nieuw-Zeeland.

Nederland tegen de Verenigde Staten betekent een herhaling van de WK-finale van 2019. Toen verloren de 'Leeuwinnen' met 2-0 van de Amerikaanse voetbalsters. Beide ploegen troffen elkaar vorig jaar ook in de kwartfinales van de Olympische Spelen. Nederland, toen nog onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman, verloor in Yokohama via strafschoppen van de nummer 1 van de wereldranglijst.

Het WK begint op 20 juli in Auckland, de finale is op 20 augustus in Sydney. De wedstrijden in de groepen A, C, E en G worden in de Nieuw-Zeelandse steden Auckland, Dunedin, Wellington en Hamilton gespeeld. In Australië huisvesten Sydney, Brisbane, Perth en Adelaide de wedstrijden in de poules B, D, F en H.

Teleurstellend

De Nederlandse voetbalsters hadden nogal wat moeite om zich te plaatsen voor hun derde WK op rij. Na het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer in Engeland, waar Oranje als titelverdediger in de kwartfinales bleef steken, besloot de KNVB om bondscoach Mark Parsons te ontslaan. Met zijn opvolger Jonker op de bank won Oranje pas diep in de blessuretijd de laatste WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland met 1-0. Daardoor ontliepen de 'Leeuwinnen' de play-offs en kwalificeerden ze zich als groepswinnaar voor het WK 2023.

Jonker was in Auckland aanwezig bij de loting. De bondscoach woont daar heel wat seminars bij over alle organisatorische aspecten van het WK. Jonker gaat de komende dagen samen met de teammanager op zoek naar geschikte trainingsfaciliteiten en hotels. Komende maand moeten de deelnemende landen hun keuzes vastleggen. Jonker vliegt eind volgende week terug naar Nederland.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.