Terug

Volg Hart van Nederland

Paralympische atleten met gouden medaille geridderd na ongekend succes in Japan

Sport

7 sep 2021, 16:33

In de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag zijn dinsdag alle Nederlandse paralympische atleten geridderd, die in Japan voor het eerst een gouden medaille hebben gewonnen.

Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, mocht de lintjes aan de topsporters uitdelen. Diede de Groot, Aniek van Koot, Marlène van Gansewinkel, Chantalle Zijderveld, Niels Vink, Rogier Dorsman, Mitch Valize, Marlène van Gansewinkel, Fleur Jong en Sam Schröder zijn benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook Larissa Klaassen, Imke Brommer, Patrick Bos, Anouk Taggenbrock, Ilse Arts, Sylvana van Hees, Lindsay Frelink, Jitske Visser, Julia van der Sprong, Bo Kramer, Xena Wimmenhoeve, Cher Korver, Saskia Pronk, Carina de Rooij en Mariska Beijer mochten een lintje in ontvangst nemen.

Chapeaubeeldjes

Ook werden er Chapeaubeeldjes uitgedeeld aan de paralympiërs Tristan Bangma, Jetze Plat, Sanne Voets, Daniel Abraham, Vincent ter Schure, Timo Fransen, coach Gertjan van der Linden en Sanne Voets, die al eerder waren geridderd.  

Tafeltennisster Kelly van Zon en basketbalster Jennette Jansen waren al in het bezit van het beeldje en werden zelfs bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Op naar meer

Chef de mission Esther Vergeer is erg trots op de geleverde prestaties van het Paralympische team en vindt het meer dan terecht dat ze op deze dag in het zonnetje worden gezet: "Dat verdienen de sporters", vertelt Vergeer tegen Hart van Nederland. "Het is mooi dat het gezien wordt en gehoord wordt, dus op naar meer."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.