Terug

Volg Hart van Nederland

Raymond van Barneveld gooit negendarter, voor het eerst in tien jaar

Raymond van Barneveld gooit negendarter, voor het eerst in tien jaar

Sport

26 mrt 2022, 17:54

De 'Barney' van weleer lijkt even te zijn teruggekeerd. Op Players Championship in het Duitse Niederhausen heeft vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld een negendarter gegooid. Dat lukte hem voor het laatst bij een PDC-toernooi in april 2012.

Tijdens een stand van 2-2 in legs tegen de Engelse Adam Hunt liet de Hagenaar zien nog steeds een van de beste darters ooit te zijn. Eerst wist hij tweemaal 180 te gooien, en wist daarna met een triple-20, triple-19 en double-12 de leg naar zich toe te trekken.

Voor Van Barneveld is het de eerste perfecte negendarter in tien jaar tijd, en zijn elfde in totaal. "Dit is sensationeel", reageren mensen op Twitter. "Geweldig spul van de grote man."

Mede dankzij dit kunststukje won Van Barneveld de wedstrijd van Hunt met 6-5. In de achtste finales wist hij dit echter niet te herhalen en verloor hij met 6-4 van de Portugees José de Sousa, die op zijn beurt in de kwartfinale verloor van Almeerder Kevin Doets.

Succesvoller is Barney tegenwoordig in de liefde. Vorige maand werd bekend dat de Hagenaar gaat trouwen met zijn geliefde Julia. Alles hierover kan je zien in deze video:

Raymond van Barneveld gaat trouwen
1:17
Raymond van Barneveld gaat trouwen

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.