Terug

Volg Hart van Nederland

Wat vindt Nederland: moeten we het WK vrouwenvoetbal binnenhalen?

Sport

19 nov 2018, 23:10

Als het aan de regeringspartijen ligt, wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027 door Nederland georganiseerd. D66 doet dat voorstel maandag in de Tweede Kamer. Een woordvoerder van de fractie bevestigt berichtgeving hierover in het AD. D66-Tweede Kamerlid Antje Diertens zal minister Bruno Bruins (Sport) vragen hierover met voetbalbond KNVB in gesprek te gaan.

Blijvend succes

"Wat D66 betreft zou zo’n toernooi ervoor moeten zorgen dat het vrouwenvoetbal in Nederland een blijvend succes wordt", aldus Diertens. De KNVB heeft eerder al gezegd het WK in 2027 te willen organiseren. Pas over een paar jaar neemt wereldvoetbalbond FIFA een beslissing over de organisatie van het toernooi.

Wat vindt Nederland?

De Oranjeleeuwinnen die een WK spelen op eigen bodem: zouden we dat zien zitten? Die vraag legden we maadnag voor aan de deelnemers van ons Wat vindt Nederland-panel. Een ruime meerderheid (86%) ziet een Oranjefeestje in eigen land wel zitten. Slechts 7% lijkt het geen goed idee. ANP/Redactie

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.