Terug

Volg Hart van Nederland

Rolstoeltennisster Diede de Groot gehuldigd voor Golden Slam: 'Zo gaaf'

Sport

16 sep 2021, 22:02

Diede de Groot uit Oudewater won afgelopen weekend met grote overmacht de US Open. Met haar winst in New York schrijft ze geschiedenis, want ze won dit jaar ook al de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon én goud op de Paralympische Spelen. Een onwaarschijnlijke prestatie die onder tennissers de Golden Grand Slam wordt genoemd. Donderdag werd De Groot gehuldigd. "Het was zo'n speciale week, een speciale maand. Alles wat er op mij afkomt, het is echt gaaf", aldus de tennisster tegen Hart van Nederland. Wat Diede wel lukte kreeg Novak Djokovic net niet voor elkaar, hij verloor in de finale van de US Open. In 1988 was Steffi Graf de laatste tennisster die de Golden Grand Slam pakte. "Steffi is wel een beetje voor mijn tijd, maar elke speler die zulke prestaties neerzet is bijzonder. Zij was echt de beste in haar tijd", vindt De Groot.

Op eenzame hoogte

De Groot staat in het rolstoeltennis op eenzame hoogte. In de US Open finale versloeg ze haar gevaarlijkste opponent, de Japanse Yui Kamiji met 6-3 6-2. Dit is de 12e grandslamtitel in het enkelspel voor Diede. Ze heeft nu echt wel alles gewonnen wat los en vast zit. Toch is ze nog niet uitgeleerd, vindt ze zelf. "Ik merk dat er nog veel verbetering in mijn spel zit. Ondanks dat ik qua titels al veel heb behaald, is er op tennisgebied nog veel te halen. Daar ga ik, na wat rust, op focussen", vertelt ze.

Huldiging

Diede is feestelijk gehuldigd in haar woonplaats Oudewater. "Ik ben zo lang van huis geweest en had stiekem wel heimwee", vertelt ze. "Vaak dringen zulke momenten pas echt door als je het met familie en vrienden kunt delen. En dat kan nu."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.