Terug

Volg Hart van Nederland

Rouwstoet Fernando Ricksen onder luid applaus door Glasgow: 'Het was een fantastische man'

Sport

25 sep 2019, 17:46

Duizenden fans hebben woensdag in Glasgow afscheid genomen van Fernando Ricksen. Op beelden is te zien is dat de rouwstoet met het lichaam van Ricksen onder luid applaus door Glasgow rijdt.

Bloemen en sjaaltjes

Ook oud-spelers hadden zich verzameld voor het stadion van de Glasgow Rangers, de club waar Ricksen zijn meest succesvolle periode beleefde. Er werden bloemen en sjaaltjes naar de lijkwagen gegooid.

'Dit toont aan hoe geliefd hij was'

"Dit is het minste wat je kunt doen. Hij bezorgde mij jarenlang geluk", zegt één van de fans. Buiten het stadion liggen duizenden bloemen, shirts en sjaaltjes. "Dit toont aan hoe geliefd hij was als voetballer en als mens", zegt een andere fan daarover. "Hij nam altijd tijd voor foto's en dat soort dingen. Het was een fantastische man en het is goed om dit hier te zien." Fernando Ricksen werd bij het Nederlandse publiek vooral bekend vanwege zijn gevecht met ALS. In 2013 vertelde hij bij het tv-programma De Wereld Draait Door. Als profvoetballer speelde Ricksen - naast Glasgow - bij Fortuna Sittard, AZ en FK Zenit.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.