Terug

Volg Hart van Nederland

Nederlandse scheidsrechter Makkelie mag openingsduel EK leiden

Nederlandse scheidsrechter Makkelie mag openingsduel EK leiden

Sport

9 juni 2021, 13:18

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft de openingswedstrijd van het EK toegewezen gekregen. De Nederlandse arbiter leidt vrijdag het eerste duel op de Europese eindronde tussen Turkije en Italië in Stadio Olimpico van Rome.

De 38-jarige Makkelie floot nog nooit een wedstrijd op een EK of WK. Op het WK van 2018 was hij videoscheidsrechter. Hij kreeg tijdens de finale zelfs de rol van assistent-videoscheidsrechter toegewezen.

Makkelie krijgt tijdens zijn EK-debuut assistentie van Hessel Steegstra en Jan de Vries. Kevin Blom is de VAR, met Pol van Boekel als een van zijn assistenten in de studio. De Française Stéphanie Frappart fungeert tijdens het openingsduel van het EK als vierde official.

Nederlandse scheidsrechters op EK

Naast Danny Makkelie zal ook de Nederlandse scheidsrechter Björn Kuipers actief zijn op het Europees Kampioenschap. Het is nog niet duidelijk welke wedstrijden hij zal fluiten. Ook is het nog niet bekend welke andere wedstrijden Makkelie zal fluiten.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.